לקבלת המדריך המלא שלי לארגון, 
סידור ועיצוב הבית, מלאו את הפרטים: 

הפרטים נשלחו בהצלחה

להצטרפות לקבוצת הפייסבוק שלי
"עיצוב למשפחות צעירות" 

facebook.png
חבילות-עיצוב.jpg

בואו ניפגש

נפגש.jpg

הפרטים נשלחו בהצלחה

הבית בפרדסיה

הבית בפרדסיה הוא בכלל דירת קרקע עם חצר, או בשמה המפוקפק... דירת גן. הכרתי אותה לפני שנה וחצי "על הנייר" ולקח לי בדיוק כמה שניות להבין שיש בה מלא פוטנציאל.


עיצוב: טל ויסמרק רצון סטיילינג לצילומים: אורית ביטון צילום: מרב פלברג
 

כבר ברגע הראשון ידעתי, שאני רוצה להפוך אותה מדירת קבלן סטנדרטית לכזאת שתרגיש כמו בית פרטי, שמותאם בדיוק לאופי ולצרכים של המשפחה המופלאה שהולכת לגור בו. שהוא יהיה מקום של סדר ונחת עבורם, שיהיה בו מספיק מקומות אחסון לציוד שלהם ושיהיה פרקטי, כי זה הדבר שהיה להם חשוב מכל.

קיר הטלויזיה בסלון תוכנן כספריה ענקית, המאחסנת בתוכה אינסוף ציוד ומערכות תקשורת וטלויזיה. בנוסף, שולבו בו מספר נישות דקורטיביות, כדי לשלב פרטי אמנות, ספרים וצמחיה חיה ומרעננת. פלטת הגוונים שחור-לבן-אפור נבחרה כבר בתחילת התהליך כבסיס, היות ורצינו ליצור בית מודרני, חד, קונטרסטי ולשלב בו מעט חום וצבע בפרטי ההלבשה.



היה לי חשוב להתייחס אל הפנים והחוץ בחלל הסלון כיחידה אינטגרלית, היות והמשפחה אוהבת לארח ומשמישה גם את הסלון וגם את החצר לאירוח בו זמנית. לכן, המשכנו את אותו קו עיצובי מן הסלון אל החצר, בחרנו ריהוט חוץ מודרני בגוונים מונוכרומטיים, שמשתלב באופן מדויק עם עיצוב הסלון.



במהלך התכנון עלה על ידי הלקוחות הצורך באחסון לכל אותם פריטים קטנים, שתמיד מניחים מפוזרים בכניסה לבית (מפתחות, דואר וכדומה). לכן, בצמוד לקיר הכניסה בחרתי להציב קונסולה בעיצוב אישי, המשלבת ברזל ועץ אלון מושחר, למראה מעט דרמטי, שממשיך את פלטת הגוונים מן הסלון ויוצר יחד עם המראה המיוחדת ונגיעת הצבע האפור בקיר מראה מעניין.


המטבח נתפר לפי מידה ותוכנן בדיוק לפי הרגלי הבישול והאירוח של המשפחה, כך שיהיה להם נוח לעבוד בו. כמו כן, נבחרה פורמייקה יוקרתית לבנה ועמידה במיוחד, בשילוב אלמנט מתכת דקורטיבי שחור, כהמשך ישיר לפלטת הגוונים של הבית.




סוויטת ההורים שומרת על אותם קווים מינימליסטיים של החלל הציבורי ופלטת צבעים דומה. עם זאת, יש בו אבזור משלים חמים יותר, המתאים לחדר שינה. לארון הקיר הגדול, המכיל המון אחסון, בחרנו חזיתות זכוכית חלבית אלגנטית.


בחדר הרחצה הצמוד בחרנו להמשיך במראה קונטרסטי, נקי ומינימליסטי. ארון הכיור תוכנן בנגרות אישית, כך שיהיה סופר פרקטי ויכיל המון אחסון. שילבנו משטח שיש יצוק לבן צח ונקי, עם כיור שוקת אינטגרלי. גם פרקטי וגם יפה!


בחדר התינוקת שמרנו על קווים מינימליסטיים, וריככנו אותם מעט בשילוב גווניים פסטליים נעימים. נבחר כאן מאוורר לבן בשילוב כנפי עץ, שמוסיפות טאץ' חמים לחדר.


בחדר הילדים הגדולים שולבה פינת לימודים לבנה, עם נגיעות צבע עדינות.